Esther de Vries

Jeroen Bosch Ziekenhuis

Onze zorg professionals hebben in toenemende mate belangstelling voor het gebruiken van routinezorgdata om van te leren, en zo de kwaliteit van zorg te verbeteren. Als eerste stap met behulp van retrospectief onderzoek, maar in de toekomst zeker ook om uit deze data voorspelmodellen te ontwikkelen die de professional bij het werk kunnen ondersteunen.

We hebben daarvoor een software programma ge├»nstalleerd dat geheel AVG-proof een cohort kan selecteren en daar gegevens bij kan verzamelen uit ons elektronisch pati├źntendossier. De professionals zelf hebben echter doorgaans weinig tijd beschikbaar om dit programma onder de knie te krijgen en er gebruik van te maken.

Vandaar dat wij in zee zijn gegaan met Datastudent met een proefproject. De contacten met Datastudent verliepen goed, en een medisch student met data science vaardigheden heeft ons goed geholpen met het verkrijgen van een dataset voor verpleegkundig onderzoek waar wij weer verder mee kunnen.

Contact

Heb je vragen over Datastudent, wil je als Datastudent aan de slag of wil je Datastudenten inschakelen? Neem contact met ons op.

Bel Datastudent

Schrijf Datastudent