Over ons

Datastudent maakt data toegankelijk voor elk bedrijf en elke student. Zo zetten student en bedrijf allebei een grote stap naar de toekomst. Zet jouw eerste stap.

De datalink tussen studenten en bedrijven

Datastudent maakt data toegankelijk voor bedrijven en studenten. Voor bedrijven is datagedreven werken met gemotiveerde studenten binnen bereik, voor studenten is het dé manier om ervaring op te doen op weg naar hun eerste baan. Eli Goedegebure en Luc Oudenes begeleiden de studenten als senior dataduo bij alle datavraagstukken. Zo zetten student en bedrijf allebei een grote stap naar de toekomst.

Opgericht door

Luc

Luc is afgestudeerd in Quantitative Logistics en werkte als technisch consultant in de duurzame logistiek en in HR analytics. Hij vervulde de rol van analytical translator, om de vertaalslag te maken tussen business en data. Luc was voor de HR van TNO verantwoordelijk voor de implementatie van datagedreven werken in de breedste zin van het woord.

Eli

Eli is afgestudeerd in Quantitative Finance en werkte als data scientist in het financiële en publieke domein. Daar deed hij verschillende dataprojecten, van data-wrangling tot het ontwikkelen van machine learning  in productie. Eli heeft veel ervaring met het maken van probleemanalyses en de data-oplossingen daarvoor.

Data voor bedrijven

Data en kunstmatige intelligentie veranderen de toekomst. Geen wonder dat grote techbedrijven als Google en Facebook er miljoenen in investeren.

Maar veel andere bedrijven lukt het nog niet om datagedreven te werken, om allerlei redenen. Te weinig budget. Te druk. Te weinig draagvlak. Te weinig datakennis. Wel data, maar van te lage kwaliteit. Geen dataspecialisten in het netwerk.

beelden Lineaire regressie 03 Datastudent
bivariate KDE plots 01@3x Datastudent

Data voor studenten

Studenten met een kwantitatieve achtergrond hebben alle kennis om bedrijven vooruit te helpen, maar vaak nog te weinig ervaring met de praktische kanten van data. Zoals het definiëren van het probleem. Het creëren van draagvlak. Het prepareren van data.

Een eerste baan wijkt vaak zoveel af van wat studenten verwachten dat het uitmondt in een teleurstelling. Voor zowel bedrijf als student.

Seniors nodig?

Met Datastudenten kom je verder, maar soms heb je ook seniors nodig. Om aan te sturen, meer snelheid te maken of complexe vraagstukken aan te pakken. Maak gebruik van Luc Oudenes in je team.

Zet jouw eerste stap

Elke grote stap in de toekomst van data begint met de eerste stap. Wil je Datastudent inzetten voor jouw bedrijf, of wil je als Datastudent aan de slag?
Eerst meer informatie?

Contact

Heb je vragen over Datastudent, wil je als Datastudent aan de slag of wil je Datastudenten inschakelen? Neem contact met ons op.

Bel Datastudent

Schrijf Datastudent