Jasmijn Terra

Datastudent Econometrie

Dit is Jasmijn! Een masterstudente Econometrie en een fervent honden-, koffie- en eetliefhebber! Ze houdt van lange nachten slapen zodat ze uitgerust en vol energie productieve dingen kan doen zoals bijvoorbeeld zeilen over de blauwe wateren van de Adriatische kust tijdens haar vakanties! Ojaa, ze is ook een ontzettend nieuwsgierig en leergierig aagje maar dat zal ze waarschijnlijk zelf niet vinden;).

Voor Datastudent heeft ze complexe real-life problemen opgelost als juniormobiliteitsdata-analist bij team Kennis & Onderzoek van de Vervoerregio Amsterdam. Zo heeft ze o.a. gewerkt met (geografische) data over bestaande  dienstregelingen van verschillende vervoerders en OV-chipkaartgegevens! Een vraag waar ze mee geconfronteerd werd was bijvoorbeeld: ‘hoeveel procent van de Amsterdamse bushaltes wordt na 20u niet meer bediend en welke zijn dat?’. Een lastige vraag bovendien omdat ze als Rotterdammer niet bekend was met de buurten/wijken/haltes in Amsterdam. Gelukkig bood het wel de mogelijkheid om haar vaardigheden in Python verder te ontwikkelen!

Naast het verbeteren van haar harde vaardigheden op het vlak van Excel, SPSS en Python heeft ze ook haar zachte vaardigheden kunnen ontwikkelen. Bijna net zo, dan wel niet belangrijker weten wij bij Datastudent. Zo heeft ze geleerd om wederzijdse verwachtingen uit te spreken en afspraken duidelijk te communiceren (Tip voor de lezer!). Ook het vertalen van de praktische vraag naar het theoretische vlak bleek een belangrijk onderdeel te zijn van haar werk. Een competentie waar ze als bijles docente zich al wel op ontwikkeld had, maar nu binnen een andere context moest toepassen. Ze wil dan ook toekomstige datastudenten meegeven dat je je niet alleen moet focussen op de theoretische analyse maar ook op de mensen voor wie je de analyses maakt!

Toen we aan haar vroegen wat ze van Datastudent vond gebruikte ze de volgende drie woorden: zeer betrokken, toegankelijk en persoonlijk. Leuk om terug te horen!

Ben jij nou ook nieuwsgierig naar de mogelijkheden die Datastudent te bieden heeft. Neem dan contact met ons op! Of kijk voor concretere opdrachten/vacatures op onze vacaturebank.

Contact

Heb je vragen over Datastudent, wil je als Datastudent aan de slag of wil je Datastudenten inschakelen? Neem contact met ons op.

Bel Datastudent

Schrijf Datastudent