R.S.L. Liem

Groene Hart Ziekenhuis

Ruim twee jaar geleden heeft mijn vakgroep Patient Reported Outcome geïntroduceerd om onder andere de uitkomsten van de mama-oncologische zorg nog beter te kunnen meten. Naast de klinische uitkomstdata, die we al gewend waren te registreren, wilden we ook weten hoe de behandeling van invloed is op het functioneren van onze patiënten, voor, tijdens en na de behandeling. We kozen uiteindelijk voor de vragenlijsten (PROM) die in de standard set van ICHOM voor borstkanker beschikbaar waren. Via een derde partij verkregen we software om web based de vragenlijsten te distribueren aan onze patiënten en de uitkomsten ervan op patiënt niveau in te kunnen zien, ter ondersteuning van shared decision making aan het begin van het behandeltraject en van de follow up.

Maar de data die we hadden verkregen, kon ook uitstekend fungeren als een interne benchmark, voor onszelf, maar ook voor onze toekomstige patiënten. Binnen de vakgroep is onvoldoende tijd en expertise om dit te analyseren en inzichtelijk te maken. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een partij, die dit voor ons zou kunnen doen. In DataStudent hebben we een kundige en betrouwbare partner gevonden. Zij hebben snel en gedegen onderzoek gedaan, geheel toegespitst op onze wensen. Na een initiële kennismaking en het afronden van de formaliteiten, zijn ze voortvarend aan het werk gegaan. Het contact met DataStudent was professioneel en plezier. Ze bewaken de processen goed en hebben een uitstekend product afgeleverd.

Contact

Heb je vragen over Datastudent, wil je als Datastudent aan de slag of wil je Datastudenten inschakelen? Neem contact met ons op.

Bel Datastudent

Schrijf Datastudent