Suzanne Kieft

Vervoerregio Amsterdam

Luc en Eli hebben ons erg geholpen door een, zowel slimme als sociale, Datastudent 6 maanden lang in te zetten als juniormobiliteitsdata-analist bij team Kennis & Onderzoek van de Vervoerregio Amsterdam. De Datastudent heeft complexe real-life problemen opgelost waarvoor ze o.a. heeft gewerkt met (geografische) data over bestaande dienstregelingen van verschillende vervoerders en OV-chipkaartgegevens. Een vraag waar ze mee geconfronteerd werd was bijvoorbeeld: ‘hoeveel procent van de Amsterdamse bushaltes wordt na 20u niet meer bediend en welke zijn dat?’. Datastudent heeft ons een stap verder gezet in de transformatie naar het ‘data gedreven’ werken.

De Vervoerregio Amsterdam leidt de mobiliteitsopgave in de drukste regio van ons land. Met vijftien gemeenten zorgen we er samen voor dat zoveel mogelijk mensen op hun manier comfortabel, snel en duurzaam kunnen reizen. Als opdrachtgever, beleidsmaker en adviseur lopen we voorop in nieuwe ontwikkelingen voor hoogwaardige mobiliteit. Zo dragen we bij aan een bereikbare en vitale regio, nu en in de toekomst

Contact

Heb je vragen over Datastudent, wil je als Datastudent aan de slag of wil je Datastudenten inschakelen? Neem contact met ons op.

Bel Datastudent

Schrijf Datastudent