Tania Keijzer

Tania Keijzer

Datastudent toegepaste Wiskunde aan de Haagse Hogeschool

De student toegepaste Wiskunde aan de Haagse Hogenschool met een minor in Data Science, heeft de ambitie om als data scientist in spé nog complexere puzzels te leggen. De eerste stap had Tania al gezet via een stage bij TUI Nederland waar ze een dashboard ontwikkeld had en een data-analyse heeft uitgevoerd. Naar eigen zeggen smaakte dit al gauw naar meer. Reden dus om verder te zoeken naar mogelijkheden om haar opgedane kennis toe te passen in de praktijk.

Zo kwam ze uiteindelijk bij Datastudent terecht. Als Datastudent kon ze direct aan de slag met het maken van twee data-analyses bij verschillende opdrachtgevers. De eerste data-analyse betrof het analyseren van enquête gegevens voor de afdeling chirurgie van een ziekenhuis. Een lastige klus volgens haar omdat Covid-19 voor een moeizame start zorgde. Gelukkig heeft ze afgelopen zomer alsnog vaart kunnen maken en kennis gemaakt met het hele data science proces: het schakelen met de chirurg via Datastudent om een goede interpretatie te kunnen geven aan de data, het combineren van de verschillende datasets, en uiteindelijk het maken van de analyse en het presenteren van de resultaten hiervan. Een waardevolle en leerzame ervaring.

De tweede opdracht was ook binnen de zorgsector. Hier heeft ze met behulp van R geanalyseerd welke psychosociale risico’s een rol spelen bij langdurig verzuim. Een relevant thema tijdens deze Covid-19 crisis. De opdracht gaf haar bovendien de vrijheid om te experimenteren met het maken van verschillende data visualisaties. Deze kans heeft ze aangegrepen met als uiteindelijke resultaat een meer dan tevreden klant.

Op de vraag wat ze nu geleerd heeft bij Datastudent antwoordt ze dat, naast het kunnen toepassen van eerder opgedane kennis, het de mogelijkheid heeft geboden verschillende organisaties te ervaren. Dit geeft extra informatie bij het maken van haar eerste loopbaankeuze. Uiteraard hebben wij ook gevraagd naar ons eigen functioneren en hier kregen wij niks anders dan lof. Of dit echt zo is of dat dit komt doordat wij zelf de artikelen schrijven laten we voor nu maar even in het midden.

In de toekomst, na het afronden van haar afstudeerstage bij het Centraal Bureau voor de Statistiek, ziet ze zich zelf werken als data scientist en uiteindelijk de perfecte puzzel leggen. Wij hebben hier zeer veel vertrouwen in en denken dat haar toekomstige werkgever in zijn handjes mag knijpen.

Ook geïnteresseerd in het inzetten van een Datastudent. Klik dan hier voor meer informatie.

Contact

Heb je vragen over Datastudent, wil je als Datastudent aan de slag of wil je Datastudenten inschakelen? Neem contact met ons op.

Bel Datastudent

Schrijf Datastudent